Til alle brugere af motionsrummet.

Vi ønsker alle at have et velfungerende og pænt rum. Vi er en forening baseret på aktive medlemmer og frivillig / ulønnet arbejdskraft hos bestyrelse og trænere, som sørger for at vedligeholde maskiner, gøre rent, købe ind og lave gode tilbud til medlemmerne. Vi er et fællesskab, hvor ALLE er med til at sørge for at vi har et godt og samtidig billigt motionstilbud i Virring.

Så til hverdag er det DIG og MIG der kommer til træningen, der skal sørge for at her er pænt og ryddeligt så vi altid synes det er rart at møde ind og gå i gang med træningen.
Når du forlader rummet skal du sikre dig at
 1. vinduer er lukkede
 2. vægte hængt / lagt på plads i stativerne
 3. stænger på plads i stativ (bænkpres og squat)
 4. skamler sat op så gulvet er ryddet
 5. måtter, elastikker m.v. hængt op på ribben
Desuden, så har vi lavet følgende gode råd til brug af VVUI motions lokaler
 • Mød aldrig op hvis du har sygdomssymptomer eller føler dig sløj, vis hensyn.
 • Medbring gerne eget håndklæde til fx at ligge på bænken under dig
 • Brug altid rene indendørssko
 • Ryd op efter dig selv
 • Sprit altid af og tør efter når du har brugt maskiner, cykler eller træningsudstyr
 • Husk at alle vægte og alt træningsudstyr skal sættes på plads
Med venlig hilsen
VVUI Motion
10 gode grunde til at lave styrketræning.

Med inspiration fra forskellige hjemmesider om styrketræning har jeg lavet en liste med 10 gode grunde til at lave styrketræning.

1. Dine muskler bliver stærkere og udholdende
Når du styrketræner, stiger din maksimale styrke og udholdenheden i dine muskler. På den måde vil de daglige belastninger, du udsættes for, føles meget mindre, og det vil være en god forebyggelse for ryg og lændeskader, hvad enten du har mange løft på arbejdet eller om du sidder meget ned i løbet af dagen.
 
2. Din sundhed bliver forbedret
Et af de vigtigste argumenter for at dyrke styrketræning er de helbredsmæssige fordele, som følger i kølvandet på træningen. Øget muskel- og knoglestyrke, nedsat risiko for type 2 diabetes samt nedsat risiko for overvægt er nogle af de vigtigste kvaliteter, styrketræning kan medføre.
 
3. Det bliver lettere at reducere og fastholde vægten
Når du styrketræner, vokser din muskelmasse, hvilket får dit stofskifte til at stige. Du forbrænder simpelthen flere kalorier, både når du er i hvile og er fysisk aktiv. På den måde bliver det lettere for dig at reducere din vægt og samtidig lettere at fastholde normalvægten.
 
4. Din kropsholdning bliver forbedret
Styrketræning øger styrken i de muskler, der hjælper til at holde kroppen oprejst. Det betyder, at din kropsholdning bliver bedre, du får mere selvtillid og gør kroppen en tjeneste – især ryggen.
 
5. Din reaktionsevne og kraftudvikling bliver forbedret
Styrketræning øger din evne til at udvikle hurtig kraftudvikling, dvs. evnen til at reagere hurtigt og eksplosivt. Det betyder både at du kan blive bedre til sportsgrene hvor hurtighed er vigtig. Og med alderen er det også vigtigt at styrketræning kan mindske risikoen for f.eks. at falde.
 
6. Øget knoglemasse
Styrketræning vil påvirke dine knogler, så de øger opbygningen af knoglemasse. På den måde nedsætter du din risiko for knogleskørhed og knoglebrud.
 
7. Styrketræning virker skadesforebyggende
Hvis du styrketræner, kan du mindske din risiko for at bliver skadet under fysisk aktivitet. Dine sener og muskler bliver stærkere, når du styrketræner. Dermed reducerer du risikoen for at blive skadet under dagligdagens fysiske aktiviteter.
 
8. Din funktionssevne bliver forbedret
Mange af dagligdagens gøremål kræver tunge løft (f.eks. børn, havearbejde, poser ved købmanden og mange har tunge løft op jobbet) Du vil opleve at det der nu kan gøre dig træt og udmattet kan blive nemmere. Hvad enten du er ung eller ældre vil det være en stor gevinst at øge din løftekapacitet så du kan tage dagens små og store udfordringer med et smil fordi du ved hvad din krop kan. Det er aldrig for sent at gå i gang.
 
9. Du oplever bedre humør og harmoni
Styrketræning kan forbedre din psykiske harmoni, bl.a. ved at give afløb for spændinger, sænke stressniveauet, give succesoplevelser og forbedre din krop-psyke kontakt.
 
10. Du får mere energi
Du vil hurtigt opleve, at du har mere energi til at klare dagens udfordringer, når du begynder at styrketræne. Det vil være lettere for dig at overskue pressede situationer på jobbet og i hjemmet.
 
Der er også mange myter og misforståelser om styrketræning, som f.eks. at man hurtigt får store muskler og bliver langsom. Det tager meget lang tid med seriøs træning at få større muskler og de fleste kvinder er slet ikke disponerede for at få større muskler. Hos kvinder vil en kombination af vægttræning på motionsniveau og sund kost føre til de eftertragtede ”markerede muskler”. Og det med at være hurtig og langsom … mon ikke OL løberne i sprint lige har demonstreret at vægttræning hjælper dem med at være hurtige?? Dit udbytte afhænger af din træning og din måde at leve på i øvrigt. (Søvn, kost, anden motion osv.).

Vores holdning til styrketræning
Vores træningsfilosofi i VVUI Motion er at det skal være funktionelt og at vi gerne vil hjælpe vores medlemmer med at sætte kryds ved de 10 punkter herover. Det vil sige at du skal blive bedre til at udføre nogle funktioner såsom løft, træk, pres osv. således at du generelt bliver stærkere. Vi giver ikke instruktion i specialiseret træning for udseende (bodybuilding). Hele grundtræningen for begyndere og motionister er dog langt hen ad vejen den samme om man er til styrke eller går efter ”store bøffer” og det lader vi være op til den enkelte. Men som sagt - vores rådgivning går primært på funktionel styrke. Mange kommer med en gammel skade eller ønsket om vægttab. Så tager vi en snak om det og laver et program der passer til dine mål eller særlige behov.

Vil du vide mere og vil du være med ?
Har du lyst til at høre mere om hvad DU kan få ud træningen så kan vi kontaktes via vores facebook side VVUI motion eller du kan kontakte et medlem af bestyrelsen (oversigt over medlemmer findes også her på hjemmesiden).